Poate ne-am gândit de multe ori că înotul poate fi o alternativă de mișcare ce ne-ar ține captivi și plini de  interes. Sau poate suntem la început de drum, dar nu găsim o motivare consolidată în această direcție.

Smart Races ne propune curse virtuale ce pot fi completate prin orice tip de mișcare. Astăzi vorbim despre înot, beneficiile lui și venim cu câteva sfaturi utile adresate oricui, dar în special celor ‚debutanți’.

Fie că suntem începători în tainele înotului sau doar intenționam să ne îndreptăm spre acest sport, tot ce presupune acestă activitate poate fi o modalitate excelentă de a ne motiva, indiferent de vârstă.

A lua parte la tot ce înseamnă provocare în ale înotului, nu va ajuta doar la creșterea antrenamentului sau condiției noastre fizice, ci va ajuta să ne menținem un stil de viață sănătos. Specialiștii spun că ne va fi mult mai ușor, dacă înainte să mergem prima dată la un bazin de înot, ne vom antrena muschii, făcând diverse activități ‚pe uscat’.

În rândurile următoare am creat un ghid despre provocările înotului,  oferind sfaturi utile despre cum să începem și să performăm în această direcție.

Pregătirea!

Ne asigurăm că vom face o încălzire corespunzătoare înainte. Nu încercam să depunem tot efortul de care dispunem, încă de la început! Trebuie să ne obișnuim cu apa și să lăsăm corpul să se adapteze treptat.

Respirația!

Chiar dacă respirația este un proces care se întâmplă involuntar de intenția rațională, în cazul nostru respirația vă deveni un efort conștient care trebuie luat în considerare și planificat. Vom încerca să inspirăm deasupra apei și să expiram sub apă, concomitent cu mișcarea corpului nostru. Important de reținut este să rotim capul în lateral și să evităm ridicarea lui. Ridicarea capului ne poate împinge corpul în apă și poate modifica alinierea.

Poziția corpului!

Poate dura mult timp pentru a perfecționa poziția corpului în timpul înotului, de fapt, chiar și profesioniștii au nevoie de multă practică până ajung la perfecțiune. Brațele ar trebui să se extindă în linie cu umărul, iar miscările picioarele să plece din șold și nu din genunchi.

Practica!

Indiferent de nivelul de abilitate al fiecăruia, cea mai importantă cale spre succes, ramâne o practică consecventă. Dacă vom pleca la drum plini de determinare și ambiție, cu siguranță nimic nu va fi imposibil.

Provocările înotului pentru începători 

Cei care sunt începători în ceea ce privește înotul, este indicat să se antreneze cu determinare, ideal, alături de un antrenor profesionist și să nu se aventureze în a duce mai mult decât pot. Deci dacă suntem un nou înotător, iată câteva sfaturi utile de luat în considerare.

Antrenament de înot

Începem cu o tură blândă pentru a ne încălzi, apoi începem turele de bazin. De exemplu, putem face 8 lungimi de bazin, lunând o pauza de 30 de secunde pentru fiecare tură. Este important să menținem ritmul și vom vedea o evoluție clară în câteva săptămâni.

După ce ne simțim confortabil făcând distanțe mai scurte, putem crește numărul turelor de bazin și reducem din timpul alocat pauzelor dintre. Este important să ne setam singuri, la fiecare antrenament, anumite distanțe și să menținem un anumit ritm.

Provocările într-o apă naturală

Pentru cei care consideră că au deja o bază și un minimum de antrenament  în ceea ce privește provocările unui bazin de înot, pot încerca senzația unei ape naturale, fie un lac sau marea.

Cel mai important este, înainte de a face acest lucru, să cercetam bine această provocare, traseul și posibilele dificultați ce pot apărea. Dacă considerăm că totul este realizabil, nu avem de ce sta pe gânduri!

Provocarea înotului virtual

Dacă alegem să ne aventurăm într-o provocare virtuală de înot, ne vom bucura din plin de satisfacția finalizării acesteia fără presiunea unei competiții reale.

Provocările virtuale sunt ideale pentru cei la început de drum. De ce? Pentru că pur și simplu putem alege singuri o distanță pe care o considerăm rezolnabilă și pe care o putem duce la bun sfârșit într-o lună. Înotăm, înregistrăm distanța și atingem obiectivul propus!

Nu contează cât de alert sau încet vom face aceste distanțe, important este să menținem un program și să completăm distanța în timpul alocat cursei respective. Alegem un ritm confortabil și nu uităm că ne așteaptă o medalie strălucitoare dincolo de linia imaginară a finish-ului.

În final, nu putem spune decât că provocările virtuale sunt o modalitate ideală de a ne atinge obiectivele într-un ritm pe care noi ni-l alegem, dorindu-ne să devenim tot mai buni.

 

Leave a comment