Unul dintre partenerii cu care am pornit la drum în proiectul SmartRaces este Asociația Autism Voice. Ne face o deosebită plăcere și ne bucurăm să vă prezentăm povestea lor în rândurile de mai jos:

În 2008 porneam la drum cu un proiect ce avea să devină una dintre cele mai importante asociații din România , specializată în terapia de recuperare a copiilor cu autism, tulburări de dezvoltare și comportamentale.

Astazi, auzim din ce în ce mai des diagnosticul AUTISM la copii. 1 din 54 de copii este afectat de o tulburare de spectru autist.
Autismul însemnă izolare, imposibilitatea de a comunica sau de a face parte din societate. Cu ajutor și mulți ani de terapie de specialitate, copiii au șanse să fie recuperați.

Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de acest diagnostic , am înțeles că împreună, specialiști și părinți, trebuie să luptăm pentru recuperarea copiilor noștri.

Cele două centre de terapie înființate în București au devenit, treptat, unul dintre reperele de profesionalism din România. Am ales și am format cei mai buni specialiști care pot asigura rezultatele optime în recuperarea abilităților copiilor.”

Ca participant la una dintre cursele Five Castles Challenge, Road to Clouds Challenge, 21k Puzzle Run, 10k Puzzle Run, 5k Kids Run sau 5k Pet Run, te poți implica activ în viața copiilor cu autism. Toată viața lor este o adevărată cursă: să fie înțeleși, să spună ce-și doresc și ce-i doare, să se exprime, să își facă prieteni.

Aleargă pentru ca Bianca, Mario, Remus și alți copii ca ei, să poată avea o viață normală.

Alege una dintre cursele mai sus menționate (sau mai multe) și-i vei ajuta, astfel, pe cei 400 de copii din centrele Autism Voice care au nevoie de terapie. Doar așa pot spera să fie integrați, să aibă o viață activă, plină de emoții și bucurie.

10% din taxa netă de înscriere va fi donată către micuții din Autism Voice.

Dă un sens kilometrilor tăi!

 

Leave a comment